2-11-08 Letter from Dept. of State Police Office of State Fire Marshall
Subject: LP-Gas Tank (Container) Concealment

Code Reference: 2007 Oregon Fire Code, Section 3807.3

Question(s): 1) Is it permissible to conceal LP-Gas Tanks (containers)?

2) What are the requirements for concealment around LP-Gas tanks (containers)?
Answer(s): Question #1: Yes.

Question #2: Wood fencing may be permitted under the following guidelines:

a) Fencing is constructed to a maximum height of 12 inches above the highest
point of an industry standard tank (container) and height shall not exceed 72
inches above grade.

b) Fencing is constructed with a minimum clearance of 6 inches above grade.
NOTE: 50% of the enclosure shall maintain this opening for airflow.

c) Fencing shall be a minimum distance of 36 inches, measured horizontally,
from all sides of the tank (container). (Exception: Containers under 125
gallons water capacity may beset next to a building with the remaining sides
maintaining a minimum distance of 36 inches measured horizontally & the
remaining sides maintain a minimum clearance of 6 inches above grade)

d) Gates, if supplied, shall not be locked.

e) Storage shall not be allowed within the enclosure.

f) Weeds and grass shall be maintained so they do not create a fire hazard within
the fenced enclosure.

Note: Check with local building official for permit requirements.

Note: Fences constructed of any other material shall be approved by the authority
having jurisdiction prior to construction.



